Ondernemer wil eerste halal-McDonald’s in Nederland openen

De Marokkaans-Nederlandse ondernemer Redouan Makoer wil de eerste halal-McDonald’s in Nederland openen. Hij heeft al contact met de Nederlandse McDonald’s over zo een halal-vestiging, schrijft het Algemeen Dagblad. Makoer merkte in zijn directe omgeving op hoe groot de vraag naar halal-McDonald’s producten is.

In landen als Marokko, Turkije en Maleisië is McDonald’s per definitie halal. In Nederland zijn er de laatste jaren steeds meer halal fastfoodketens bijgekomen en die markt groeit nog altijd. Het zijn echter niet de bekende namen als McDonald’s of KFC, maar varianten zoals Halal Fried Chicken(HFC), BurgerHouse, Family Burger en Chicken Spot.

Maar volgens de krant is de kans dat Makoer onder de noemer van McDonald’s een halal restaurant mag openen niet groot. McDonald opent niet voor één specifiek product, zoals halal- of kosjerburgers, een nieuwe vestiging aldus een woordvoerder van de internationale fastfoodketen tegen de krant.

Photo credit: ekkun GRAND BIGMAC & BIGMAC via photopin (license)

3 REACTIES

 1. Het wordt steeds gekker en lachwekkender met onze Marokkaanse ‘moslimbroeders’. Nu moet er een ‘halal’ fastfood restaurant komen. Ach donderstraal toch een eind op met je schijnheilige halal houding. Als je werkelijk zoveel om het geloof geeft probeer dan je Marokkaanse broeders en zusters eens af te houden van de handel in drugs en vrouwen. Maar dat durf je niet omdat je gewoon een lafaard bent. Ha ha welke Marokkaanse ‘moslim’ eet Halal ? Ik ken er geen een ja ze zeggen ‘zeg maar Bismillah’ dan is het niet ritueel geslacht vlees halal. Moslims is men zolang het maar in hun straatje past.

 2. De 49-jarige Louiza B. verliet als een speer de Schiedamse woning, maar niet zonder maar liefst 21.500 euro aan contant geld. In briefjes van 500. Binnen zat Naima el J. met 1720 euro in haar bh verstopt. En Nora el J. had ruim 4000 euro cash. Maar nee, ze hadden géén drugsgeld in hun bezit.

  Redactie 18-01-18, 06:47
  7
  Vier vrouwen uit Schiedam moeten gisteren terechtstaan voor het bezit van het criminele geld. De politie had in 2013 op straat zojuist een drugshandelaar aangehouden. De vrouwen zouden het geld van hem uit het zicht van de politie willen brengen.

  Bij binnenkomst van zijn woning om zijn slaapkamer te doorzoeken verdwenen zus, nicht en tante direct in een kamer, terwijl Louiza B. de woning verliet. Volgens justitie is er geen bewijs dat de 58-jarige moeder van de dealer wist van het drugsgeld.

  Allemaal Marokkaanse moslima die o zo schijnheilig zijn om overdag met een hoofddoek rond te lopen maar alles doen wat Allah verboden heeft. De grootste tegenstander van het islam geloof is niet Wilders en of de PVV maar Marokkaanse moslims. Dat mag ook eens gezegd worden. En wie het met mij niet eens is kan mijn rug op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.