‘Helft uitzendbureaus heeft geen moeite met discrimineren voor opdrachtgever’

Veel uitzendbureaus in Nederland discrimineren op afkomst, als de opdrachtgever erom vraagt. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Radar.

Voor de uitzending van maandagavond zijn 78 uitzendbureaus gebeld met de vraag of ze mensen konden leveren voor een callcenter, maar geen Turken, Surinamers of Marokkanen. Daar zouden de bedrijven in het verleden slechte ervaringen mee hebben gehad.

Bijna de helft, 47 procent, ging hier direct in mee! Maar 36 procent van de uitzendbureaus weigerde dit en zei dat het niet mag. De overige uitzendbureaus deden geen uitspraken over het maken van de selectie. In Nederland moet iedereen, ongeacht afkomst, evenveel kans hebben op een baan. (Bron/ lees verder: NU.nl)

2 REACTIES

  1. Discrimineren is niet goed. Maar als het uitzendbureau gevraagd wordt om mensen zonder zo’n vreselijke tattoo? Is dat dan discriminatie? Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Er wordt wel heel erg snel naar het discriminatie-toverstafje gegrepen.

  2. t is al bekend dat werkgevers selecteren op afkomst. Maar eerlijk gezegd is t werkgevers vrijheid om te kiezen wie ze willen…..maar overheid zn taak iedereen werk te garanderen! dus werkgevers niets te verwijten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.