Vloggers ontdekken enorme opslag gestolen fietsen in Marokko

Fietsendiefstal is volgens de politie de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Maar dankzij moderne technologie lukt het steeds vaker om gestolen fietsen terug te halen. Het Amsterdamse fietsbedrijf VanMoof volgde zo’n gestolen fiets en stuitte op een enorm depot in Marokko.

De fiets die het fietsenbedrijf in Marokko deed belanden, werd een jaar geleden gestolen in Parijs. Het signaal van de fiets bleek niet in orde, waardoor lange tijd niet duidelijk was waar hij beland was. Maar wanneer het signaal weer opdoemt, besluiten vloggers van ‘VanMoof Bike Hunters’ er achteraan te gaan.

Dat doet het bedrijf wel vaker. Het heeft elektronica in de fietsen gebouwd, waardoor ze te traceren zijn. Als een fiets gestolen wordt, biedt het bedrijf een diefstalgarantie: binnen twee weken halen zij ‘m terug.

In Casablanca komen de vloggers in contact met Anas, een Marokkaan die de fiets in zijn bezit heeft.

Bekijk de video hieronder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.