Nederland zet vrouwen in als ambassadeur islamitische landen

13

Misschien is het jou wel eens opgevallen. Nederlandse ambassadeurs in het Midden-Oosten zijn vaker steeds vrouw. Dit blijkt een bewuste zet van de Nederlandse regering. Daarmee wil Nederland een signaal afgeven aan moslimlanden, bericht het AD.

Drie vrouwelijke ambassadeurs in Iran, Oman en Qatar vertellen in de krant over hun ervaringen. ,,We laten zien dat we belangrijk zijn,” klinkt het.

Het is geen officieel beleid, maar feit is wel dat Nederland vaak en veel vrouwen naar landen in het Midden-Oosten stuurt. Dat lijkt Nederland niet uniek te maken in Europa. Zo benoemde België eind vorig jaar een vrouw als ambassadeur in Saoedi-Arabië. (Bron/ lees verder: het AD)

2 REACTIES

  1. …alsof Nederland het voorbeeld is op gebied van vrouwen?!In de Wallen worden vrouwen middeleeuws verkocht en laten we t niet hebben over die zich laten omhoog hijsen om een carriere te maken………….Kijk naar jezelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here