Doe de AanDeBak-quiz op aandebakgarantie.nl

10

Speciaal voor VMBO jongeren van Rotterdam-Zuid is er iets nieuws: de AanDeBak-garantie. Dit is garantie voor werk na het behalen van het MBO-diploma. Deze garantie krijgen jongeren bij het kiezen van een opleiding in de sectoren zorg, techniek, bouw en food. Veel jongeren kiezen op dit moment voor opleidingen in de juridische en administratieve sectoren terwijl het banenaanbod in deze sectoren juist daalt. Dit zorgt ervoor dat veel van deze jongeren geen werk vinden na het behalen van een diploma.

Bedrijven als onder andere Defensie, Deltalinqs, RET, de Rotterdamse Zorg, stadsbeheer en de levensmiddelenindustrie hebben op dit moment juist steeds meer vacatures voor jongeren op zuid. Dit aanbod zal de komende jaren blijven groeien. Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) werkt samen met deze sectoren, opleidingen en bedrijven om VMBO-leerlingen van Rotterdam-Zuid op kansrijke opleidingen te krijgen. Met de AanDeBak-garantie hopen zij de werkloosheid onder jongeren terug te dringen. Het doel is alle jongeren van Zuid een succesvolle carrièrestart te geven.

Wil je weten welke sector het best bij jou of bij uw kind past, doe dan nu de AanDeBak-quiz op aandebakgarantie.nl. Daar vind je ook meer informatie over de AanDeBak-garantie en vind je de opleidingen met gegarandeerd succes op Zuid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here