Advocaat Riffijnse volksbeweging veroordeeld tot gevangenisstraf

De Marokkaanse advocaat en activist Abdessadak Elbouchattaoui is donderdag tot 20 maanden gevangenisstraf veroordeeld door een rechtbank in Al Hoceima in Marokko. De advocaat moet ook een geldboete van 500 dirham – ofwel zo’n 45 euro – betalen.

Elbouchattaoui werd bekend door zijn steun aan de Riffijnse volksbeweging. Nadat kopstukken van de volksbeweging – waaronder Nasser Zefzafi – gearresteerd waren, besloot hij hen te verdedigen in hun rechtszaak.

Niet veel later werd hij zelf aangeklagen. De aanklachten luidden als volgt: het beledigen van ambtenaren van de openbare orde, het beschuldigen en beledigen van de rechterlijke macht, minachting voor rechterlijke beslissingen, bijdrage aan het organiseren van onvergunde demonstraties en het deelnemen aan zulke demonstraties. Hij zegt dat de veroordeling een dreigement is, omwille van zijn rol als advocaat van de politieke gevangenen. (Bron/ lees verder: De Wereld Morgen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.