Marokko trekt als Afrikaanse land meeste toeristen

Van alle Afrikaanse landen verwelkomde vorig jaar Marokko het meest aantal toeristen. Marokko is met 11 miljoen toeristen per jaar de belangrijkste bestemming in Afrika. Het gehele continent ontving ongeveer 62 miljoen toeristen.

Het Koninkrijk krijgt 2 miljoen meer toeristen dan Zuid-Afrika, dat vorig jaar 8,9 miljoen toeristen verwelkomde, gevolgd door Egypte met 8,3 miljoen. Tunesië kreeg vorig jaar ongeveer 7 miljoen toeristen op bezoek.

Marokko is echter nog ver weg van het doel om 20 miljoen toeristen te verwelkomen in 2020, maar de bestemming Marokko heeft een enorm potentieel om de kloof te vergroten, schrijft bladi.net.

9 REACTIES

 1. Dit zal van doorslag moeten zijn dat Marokko (2026) in staat
  Is een wk voetbal te mogen organiseren..
  naast het feit dat Marokko een serieuze i.p.v. een
  Zeer vreemde combinatie vs Canada en Mexico,
  Zal lastig worden voor een hoop Mexicanen
  Als ze ineens tegen een hele grote muur aanlopen
  Ondw naar de vs.. Canada en voetbal, denk dat we
  Allemaal wel weten dat zij zich liever bezig houden
  Met Ice hockey.
  En niet de allerminste reden… is Marokko op de kaart
  Het meest gunstige om zoveel mogelijk landen bij elkaar
  Te brengen dit door de zeer gunstige ligging vanuit
  Europa en Afrika..i.p.v. country hoppen tussen 3 landen
  Die elkaar vandaag de dag totaal niet liggen..

  Of niets soms

  ik zeg 2026 ????????

  Allah alwatan el Malik ?

 2. @Richard Dank je wel voor de support…. voor mij veel.: maar waarom mag je het woord God of Allah niet meer benoemen zonder dat dat gepaard moet gaan met allemaal waangedachten… bovendien is dat een gezegde dat in Marokko heel erg gebruikelijk is .. niks engs verder Dont ya Worry.. jammer dat mensen. Soms dingen roepen met als doel weer een discussie te starten die over hele andere zaken gaan..

 3. Beste Lotfi,
  Natuurlijk is het ok als mensen de hulp van Allah op willen roepen of Allah bedanken. Dat is helemaal ok. Mij als niet-moslim stoort het dat bij ongeveer alles Allah erbij gesleept wordt. Ik heb in mensonterende kwesties teveel de naam Allah gehoord. Het is voor mij een soort vloeken geworden. Het is ook respect tonen door Allah niet met alles en nog wat te belasten. Zijn agenda is al zo vol.

 4. Ah, wacht even. Dit is namelijk het mooie met imaginaire personen, ze zijn niet aan tijd gebonden. Je kunt je favoriete luchtpappie van dienst net zo makkelijk belasten met het beïnvloeden van de uitkomst van de zaterdagwedstrijd FC Schubbekuttenveen tegen Sexbierumer Vlegels als, weet ik veel, het voorkomen van een aardbeving in Pakistan, het genezen van je doodzieke moeder, het redden van een door gedeeltelijke instorting ingesloten groep mijnwerkers, of het al dan niet krijgen van de juiste smartphone op je verjaardag. Jouw luchtpappie doet alles even effectief en even goed. Compleet niet dus.

 5. Beste Richard,,

  Als Allah of God voor jou een woord is dat niet uitgesproken mag worden,
  OmDat jij het een eng woord vind, zegtmeer over jou dan over God..
  God staat voor vele mensen ook voor hoop.. en types zoals jij krijgen het
  Constant weer voor elkaar om allerlei discussies te starten die totaal niets
  Te maken hebben met het onderwerp namelijk imndit geval het wk voetbal
  Zonde man..

  En weet je Richard Mischien moeten we tijdens een volgende
  Officiële wedstrijd van het Nederlandse elftal
  Dr KNVB verzoeken het volkslied maar te vervangen
  Door een track van de venga boys of iets dergelijks.
  Het woord God dan maar finaal afschaffen,

  Godes vrees te leven
  heb ik altijd betracht,
  daarom ben ik verdreven,
  om land, om luid gebracht.
  Maar God zal mij regeren
  als een goed instrument,
  dat ik zal wederkeren
  in mijnen regiment.

  Heeft geloof ik ook niets met een potje voetbal.

  Gr

 6. Beste Lotfi,

  Je vergist je heel erg in mij. Ik wilde geen discussie starten. Jij deed dat door Allah erbij te slepen. Ik respecteer mijn God enorm. Ik wil Hem niet voor alle karretjes spannen. We zijn er om Hem te helpen, niet om Hem overal bij te slepen. Doe je dat wel, dan ziet dat er heel vroom uit, maar het is Allah misbruiken. Ik hoop dat je mijn visie begrijpt en niet zoals de meeste moslims mij als een ongelovige aanduidt. Dat is namelijk Allah gebruiken voor eigen doel….

 7. Als het gaat over voetbal in Marokko vind ik het best. Sleep die FIFApipo’s maar naar een of andere met hoger sierhekken tegen het gepeupel beschermde bladgouden hoerenkast, gooi ze vol met de duurste druivennat omhang ze met de mooiste haremdames en schuif hun zakken vol met goud en juwelen. Dan kun je beginnen met het importeren arbeiders uit Noord-Korea die doen alsof ze uit Nepal komen om de stadions te bouwen en daarna lekker de 4-jaarlijkse stammenstrijd rond de witte stip.
  Als het over godsdienst gaat echter wordt het interessant. Objectief gesproken bestaan er geen Goden. Dingen die bestaan, daarvan moet als er geen bewijs bestaat minimaal het gewicht van alle aanwijzingen in de richting wijzen van de aannemelijkheid van dat bestaan. Zeg bijvoorbeeld over het historische bestaan van Robin Hood. Of het historische bestaan van Jezus of Socrates of Mohammed. Daarover kun je tenminste nog discussie voeren over het gewicht van de feiten. Dat kan bij Goden niet, of het nou Allah, Odin, Ahura Mazda, Marduk, de openbaringen en inzichten van Ron L. Hubbard, Quetzalcoatl of de Zevenpapegaai betreft. Mensen geloven in dingen die niet waar zijn. Duh. Kabouters, geesten, nimfen, vuurspuwende draken, in een vleermuis veranderende vampieren, wensenvervullende djinnns uit gepoetste olielampen, marxisme, weerwolven, Xenu je kunt het zo gek niet bedenken.

  Als het over religiën gaat en je wilt er iets nuttigs mee doen dan moet je het idee van waarheidsclaims helemaal laten varen. Er bestaan geen Goden en geen profeten en al dat soort onzin. Je kunt religieuze geschriften en de daarin vervatte mythologieën beschouwen als een tijdsdocument van de toenmalige stand van zaken van kennis over ethiek, maatschappij-inrichting, sociologie en allerlei randverschijnselen daaromtrent. En zo moet je het ook behandelen, behoud het goede en smijt het overige aan de kant. Als je de mentale kracht niet kunt opbrengen om het te veroordelen, negeer het dan gewoon. Dit is hoe post-Verlichting mainstream christenen de Bijbel zien en behandelen en waarom je bitter weinig christenen cartoonisten ziet neermaaien die het wagen een niet complimenteuze tekening van Jezus te maken of met hakbijlen letterlijk gehakt van bloggers maken.
  Islam heeft deze weg naar een volwassenere religie voor zichzelf in de geloofsdoctrine zelf afgesloten: islam is zogenaamd immers al perfect en dus door feilbare, imperfecte mensen niet veranderbaar. Dat is de infantiliteit die dus zorgt voor al die rampspoed en dat, naarmate de islamitische wereld steeds verder achterblijft bij de rest, in toenemende mate zal doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.