Rapper Kempi na bekering: “Ik vind Islam pure liefde”

Afgelopen week was er het opvallende nieuws dat Kempi zich tot de islam heeft bekeerd. De rapper liet weten dat hij dit al een langere tijd wilde doen. Maar hij durfde eerder die stap niet te nemen.

De 31-jarige artiest had al een tijdje interesse in de religie, aldus de rapper in een interview met FunX-dj Fernando. Zijn interesse begon tijdens de verdieping in de slavernij. Tijdens die verdieping kwam hij erachter dat veel Afrikanen moslim waren voordat ze vast kwamen te zitten in het slavensysteem. Die ontdekking is Kempi altijd bijgebleven en hij voelde zich verbonden met de slavernij. Hoewel hij interesse kreeg in de islam, was de rapper toch aarzelend om de stap richting bekering te zetten.

“De media zetten moslims en de islam in een heel slecht daglicht. Ik werd daar gewoon bang van en wilde daar niks mee te maken hebben. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik besefte dat de media verhalen gewoon omdraaien en op hun eigen manier publiceren. Ik geloof nu dat de islam gewoon liefde is. Het is puur.”

Bekijk hieronder het interview met Kempi, die verteld over zijn bekering, zijn moeilijke jeugd en zijn twee vrouwen:

4 REACTIES

  1. “Ik geloof nu dat de islam gewoon liefde is. Het is puur.” – Aldus de tot ’s werelds meest ranzige doodscultus bekeerde (ex-?) vrouwenbokser Kempi. Nou goed! Vreemde bewering, inzake dezes. Maar laat hem dat maar eens bewijzen dan. Of dan maar zien wat die ‘liefde’ dan zoal inhoudt.

    Of eigenlijk heb ik bij nader inzien toch liever dat ie het voor zichzelf houdt. Demonstraties van bekeerlingen genoeg gezien inmiddels. Blijft mijn maaginhoud ook op de juiste plaats.

  2. Hoezo is de islam een doodcultus? Dus toen de moslims het Iberisch schiereiland veroverden, hadden ze ook elke christen en jood vermoord? Dacht het niet… ze leefden in vrede samen. Andersom was dat zeker niet het geval, christenen vermoordden zelfs andere christenen die niet dezelfde huidskleur hadden, dat is pas ranzig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.