‘Liever geen witte Hollanders, die hangen te lang bij koffie-automaat’ [VIDEO]

Het is vaker voorgekomen dat Nederlandse uitzendbureaus geen moeite hebben gehad om voor opdrachtgevers te discrimineren in hun selectiebeleid. Zo blijkt uit een recent onderzoek van televisieprogramma Radar dat maar liefst de helft van de uitzendbureaus erin meegaat als een opdrachtgever aangeeft geen Marokkanen, Turken en Surinamers wilt.

Ook in een nieuw campagnefilmpje van Nida voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, bellen (zogenaamde) ondernemers met uitzendbureaus voor nieuw personeel. Dit keer willen ze geen ‘witte Nederlanders’. Want deze hangen te lang bij de koffie-automaten en bovendien is deze groep ook nog eens niet inzetbaar tijdens de kerstdagen.

De zogenaamde ondernemers worden gespeeld door kandidaat-raadsleden in Rotterdam, onder wie lijsttrekker Nourdin el Ouali, die men tegen de telefoniste van het uitzendbureau hoort zeggen: “Zolang ze niet wit zijn, komen we er wel uit.” Moraal van het filmpje: geen van de bureaus werkt mee aan deze voorstellen.

Hieronder het filmpje van Nida:

1 REACTIE

  1. Ha ha en daar geef ik hem groot gelijk in ! Gelukkig durft Noureddin het recht in het gezicht te zeggen. Weet je wat ik ook zo geweldig vind ?Hij heeft het over de WITTE en niet de blanke Hollander. En dat is juist ! Ik vind hem goed hoor. Mijn stem heeft NIDA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.