Nieuwe arrestatie in zaak rond verijdelde aanslag Thalys

14

Een 36-jarige Marokkaanse man is in Parijs opgepakt in verband met de verijdelde aanslag op de Thalys-trein tussen Brussel en Parijs in 2015. De opgepakte man heeft volgens een onderzoek van de Spaanse politie samengewerkt met de cel die de aanslag had beraamd. Hij woont in Spanje en was op weg naar België. Dat meldt NU.nl.

Op 21 augustus 2015 opende de Marokkaan Ayoub El Khazzani in de Thalys van Amsterdam naar Parijs, kort nadat de trein Frankrijk was binnengereden, het vuur met zijn kalasjnikov. Hij verwondde twee reizigers, maar kon overmeesterd worden door drie Amerikaanse soldaten met verlof.

De Spaanse autoriteiten verdenken de man ervan logistieke steun te hebben verleend aan terreurorganisatie Islamitische Staat om aanslagen te plegen in landen van de Europese Unie. (Bron/ lees verder: NU.nl)

2 REACTIES

  1. Gus:According to Revelations End Time Prophecy there will be a time of RAPTURE -where the faithful will rise up into the heavens to meet Jesus Christ in His descent to Earth at the Second Coming. We would want to be awake the night that Israel vanished off the face of the Earth. How could we miss such a momentous event. “Where were you on the day? “I slept through it.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.