Rif-protestleider Marokko moet tien maanden de cel in

18

Nawal Benaissa, een van de leiders van de protestbeweging in het Marokkaanse Rifgebergte, is veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf. Zij werd lange tijd gezien als de opvolgster van Nassar Zefzafi, die in mei vorig jaar werd opgepakt.

Momenteel wachten nog 50 demonstranten op hun vonnis in een cel in Casablanca. Volgens de regering zijn ze allemaal betrokken bij de organisatie van de protesten.

Vorig jaar gingen veel mensen in de Rif de straat op om te protesteren tegen de achterstelling van de regio. De betogers eisten ook betere gezondheidszorg en onderwijs. De politie trad hard op en pakte honderden mensen op. (Bron/ lees verder: de NOS)

1 REACTIE

  1. Te gek voor woorden om iemand te veroordelen alleen omdat men de straat is opgegaan om de misstanden in de lokale politiek aan de kaak te stellen!!!

    Intussen toevallig ondergaat de regering een operatie in Frankrijkop kosten van het marokkaanse volk, volledig uit de opbrengst van de grondstoffen van het land van de gewone Marokkaan die rondzwerft in Europa of werkloos in Marokko……wat een wereld op zn kop, een leider is er om de burger te dienen en niet andersom!! Het volk is geen slaaf maar degene die bedient dient te worden en naar wie geluisterd te worden vorral als die klaagt!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.