Marokkaan die voor betrokkenheid aanslag Thalys was opgepakt vrijgelaten

19

De Marokkaans-Spaanse man die woensdag in Frankrijk is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op een Thalys in augustus 2015, is door de politie alweer vrijgelaten. Er is te weinig bewijs om zijn betrokkenheid echt aan te tonen, klinkt het.

De man, die in Spanje woont, werd woensdag gearresteerd in een treinstation in Frankrijk tijdens een operatie van de Spaanse en Franse politie. Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken was de dertiger onderweg naar België.

De man zou onderweg geweest zijn naar België. Na 48 uur gevangenschap is de man nu weer op vrije voeten. Ondanks dat justitie de beschuldigingen niet kan bewijzen is men er wel van overtuigd dat de man banden heeft met radicaal-islamitische milieus en eerder zijn steun uitsprak aan Islamitische Staat (IS). (Bron/ lees verder: diverse bladen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.