Rechters mogelijk naar Marokko voor langslepende verdwijningszaak

De zaak rond de geheimzinnige verdwijning van Ilham Benchelh uit Siddeburen is deze week opnieuw door de rechtbank in Groningen behandeld. Tijdens deze zitting is besloten om de verdere inhoudelijke behandeling van de rechtszaak mogelijk in Marokko te hebben. De datum is voorlopig vastgesteld op 8 november. Dat meldt RTV Noord.

Het Openbaar Ministerie (OM) is ervan overtuigd dat de vrouw is vermoord. De echtgenoot van Benchelh, de inmiddels 70-jarige Kasem M., is verdachte. Maar na acht jaar is er nog geen stoffelijk overschot gevonden. De afgelopen jaren is er op tal van plekken tevergeefs gezocht naar het lichaam van de Marokkaanse vrouw, moeder van een destijds veertien maanden oude peuter.

M. is enkele jaren geleden naar Marokko vertrokken. Nadat de in Marokko woonachtige moeder van Benchelh aangifte heeft gedaan van vermissing van haar dochter, is het paspoort van M. in beslag genomen. Sindsdien heeft hij het niet meer teruggekregen. Ook niet om zijn zaak in Nederland bij te wonen, terwijl hij dat wel graag zou willen, zegt zijn advocaat. De rechter-commissaris heeft de Marokkaanse autoriteiten vorige maand gevraagd om M. te voorzien van een tijdelijk paspoort, maar dat is nog niet gebeurd. Als M. geen Paspoort krijgt van de Marokkaanse autoriteiten, dan ziet er niets anders op: ‘Dan zouden we met zijn allen naar Marokko moeten afreizen’, stelt officier van justitie Fahner. ‘Dat is wel de minst makkelijke variant’, aldus de rechter.” (Bron/ lees verder: RTV Noord)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.