Blatter: ‘Organiseer WK 2026 in Marokko’

19

Hij gaat er niet meer over maar als het aan Blatter ligt dan wordt het WK voetbal van 2026 in Marokko gehouden. “Marokko zou nu een logische keuze zijn. Het is bovendien weer tijd voor Afrika!”

De geschorste oud-voorzitter van de mondiale federatie FIFA vindt het Noord-Afrikaanse land “een logische keuze”, schreef de 81-jarige Zwitser op Twitter. De FIFA beslist in juni, kort voor de start van het WK in Rusland, waar het toernooi over acht jaar wordt gehouden.

Marokko probeerde al vaker het WK binnen te halen, maar steeds zonder succes. Het Afrikaanse land heeft zich nu opnieuw kandidaat gesteld. Het andere officiële bid komt van Canada, de Verenigde Staten en Mexico, die het uitgebreide toernooi samen willen organiseren. (Bron/ lees verder: het AD)

14 REACTIES

 1. Niks tegen als een roedel miljonairs in kniekousen hun voetbalkermis houden in Marokko. Mooi land verder. Jammer alleen van al die islamitische flauwekul en die stomme foto’s van mozes boven iedere deur, de voor toeristen erg fotogenieke armoe en zo, maar verder prima in orde. Het lijkt me alleen dat de laatste persoon van wie je wil horen dat het een goed idee is die Blatter is. Voor allen die daar niet achterdochtig van worden heb ik nog een mooie gouden horloge te koop.

 2. De gemiddelde Marokkaan is niet gelovig en ja voor de buitenwereld MOETEN ze wel gelovig zijn. Verder is het hoeren en snoeren na het gebed dus hou het islamitisch prietpraat voor je en kom mij niet wijs maken hoe gelovig Marokkanen zijn. Een Marokkaanse moslima met hoofddoek is erger dan (…vul zelf maar in)

 3. Hoop doet leven mevrouw Kalsoum. Hoe minder gelovig men is hoe beter. Dan is het alleen nog een kwestie van afleren te doen alsof. Als je die onzin van Allah en die engeltjes op je schouder, dat vliegend paard en de rest van die onzin werkelijk gelooft zou je eerst nog moeten wachten op het doorbreken van gezond verstand.

 4. Beste liever haters….

  Oum kalsoum daar reageer inhoudelijk niet op… arm kind zoveel haat in je dat ik in eerste instantie medelijden met je heb, maar snap verder ook dat je aan je beperking niet veel kunt doen.. gezond verstand heb je of niet… en kan ik je onnozele uitspraken ook niet beoordelen..

  Ps ter info ben een Marokkaanse Nederlander en geboren om den haag.

  Het slechte nieuws voor jou Emir Joop,, dat wk 2026!in het idd prachtige Marokko zal worden gehouden daar is geen twijfel over mogelijk..

  Een reisje naar de usa of Mexico/Canada is niet wegelegd voor gemiddelde Nederland..: dat kost namelijk veel geld en zoals jij en ik weten vertoeft gemiddeld Nederland liever op de camping in Brabant of vertoeven ze all inclusieve aan de Turkse Rivièra als het een beetje meezit.. dus dan zou Marokko natuurlijk veel idealer zijn en haalbaar, want je kunt er zelfs heen met de auto..en je camper ?

  Punt twee,
  kom jaarlijks in mijn vaderland gewoon omdat het kan en de vakanties er heerlijk zijn zon zee straks clubben je weet wel hoe dag gaat, je had het over islamitische flauwe kul… maar wanneer ik Marokko ben zie ik een prachtig vrij mooi land met idd moskeeën i.p.v. kerken en dat zal ook zo zeker zo blijven voor de toerist die het niet bevalt.. kan altijd nog naar Schagen op de camping minder moskeeën weinig Marokkanen kan je lekker de Hollander uithangen.

  Voor de buitenlander in Marokko die gelovig zijn joods christelijk of wat dan ook.. laat je niet gek maken maar er zijn genoeg tempels en kerken waar ook andersgelovigen respectvol hun geloof kunnen beleiden..

  Toevallig afgelopen zomer in gesprek met een Nederlandse dame (autochtoon ) die gemigreerd is naar Marokko puur voor deze mogelijkheden, er leven in geen enkele andere Arabische land ter wereld zover joden en christenen en andere gelovigen in harmonie naast elkaar. Dat hoor ik jullie beiden niet benoemen… ( handicap ).

  Maar figuurtjes zoals jullie zouden aangepakt moeten worden.. die het eil vinden om verstopt in een zolder kamertje achter een pc de rasict aan het uithangen zijn.
  Anoniem of onder een Alias … mevr kalsoum..:

  Punt 3,.. ga ik jullie besparen… heb geen zin meer om Marokko te zitten verdedigen aan onwetende blaaskaakjes

  Bied jullie beide wel een kans aan…

  Ik trakteer jullie tweeen op een mooi reisje naar Marokko…
  geheel Kosteloos en in een prachtig 5 sterren resort..Im ga uiteraard mee als gids.
  Emir neem wel je camera mee ben benieuwd naar die Mozes figuurtjes eerlijk tis me nooit opgevallen… en kalsoum laat je hoofddoekje thuis is niet nodig..
  en me laatste voorwaarden is dat jullie na afloop een eerlijk verslag schrijven naar van hetgeen Jullie hebt waargenomen. Niet meer en niets minder…

  Ik beloof jullie plechtig dat jullie een top vakantie zullen krijgen en weer veilig thuiskomen…

  Oost west thuis best

  Deze aanbod geldt echt..: lijkt met gewoon vet om jullie verbaasde koppies te zien
  Als we Savonds aan het chillen zijn ergens aan een mooi boulevard..

  Ik hoor graag van jullie

  Liefde ??

 5. Ik heb expliciet gezegd dat ik er niks op tegen heb dat die voetbalflauwkul in Marokko zou worden gehouden. Voor mijn part organiseren ze dat ieder jaar daar. Mijn punt was alleen dat ik het erg vond voor serieuze Marokkanen dat die Blatter hen bij associatie verdacht zou maken.

  Ik ga trouwens liever alleen naar Marokko als je het niet erg vind. Ik heb niks met vijfsterren hotels. Lig liever iedere dag op een andere vlooienmat, vreet verbrande pannenkoeken met cactusvijgen en aangelengde sinaasappelsap, schijt door een gat in de grond en wandel de bergen in. Geen geschooi daar. Alleen uitkijken voor overstekende takkenbossen met kromme vrouwen eronder. De mannen heb je geen last van daar. Die doen niks. Die zitten ‘s morgenvroeg al te wachten op het eten ‘s avonds en te slapen voor de nachtelijke kraaipartljen in de moskee.

 6. Ach ja…
  Ga jij lekker genieten van een vlooienbed..ken nog wel
  Een boer die zijn stal verhuurd aan van die verstrooide toeristen zoals jij .
  Precies waar je thuis hoort tussen de Marokkaanse geiten… pas wel op,, deze bokken kunnen heel hitsig Zijn gedurende elke dag ?

  Gegroet ajuus

 7. Ben ze daar nooit echt tegengekomen. Misschien zijn die mocro’s daar toch actiever dan ze zich voor lijken te doen. Is dat waarom ze daar soms de bomen in vluchten?

 8. Zolang je het er daar maar naar je zin hebt, blijkbaar kom je er wel Vaker.
  Uit de kast komen is tegenwoordig heel erg hip, je verborgen liefde voor Marokko mag je best uiten zonder dat anderen je stom vinden..
  je bent niet de enige die zo verliefd is.. onlangs gepubliceerd dat Marokko het afgelopen jaar het meest aantal toeristen heeft mogen verwelkomen.. ra ra hoe zou dat komen…. en dat zijn toeristen vanuit de hele wereld ruim 10 miljoen mensen meer dan de helft van de totale Nederlandse bevolking.
  Geen kattenpis meneertje..

  Gastvrijheid Emir,., daar kunnen vele Nederlanders nog een puntje aan zuigen.

  FIFA Marokko ?

 9. @Lotfi Elari, waarom denk jij dat ik een haat jegens Marokkanen koester ? Omdat ik een eigen mening heb en trouwens Marokkanen zelf weten maar al te goed hoe de gemiddelde Marokkaanse vrouw is. Dus kom mij geen woorden in de mond leggen.

 10. Ja wacht eens even mevrouw Kalsoum. Er zijn op internet heel veel mensen die zo ernstig slim zijn dat ze veel beter weten wat iemand anders zegt dan diegene zelf. Dit staat buiten internet bekend als drogreden. De stroman is een van de meest gebruikte. Ook in de politiek trouwens en eigenlijk overal waar waarheidsvinding geen enkele rol speelt in de conversatie of waar feiten juist een hinderlijke obstakel vormen.

 11. @oum kalsoum…. Ik heb hierboven mijn standpunt gemaak richting jou, Houden het gewoon op het stukje gezond verstand .. Ps begrijpend lezen heeft deze Marokkaanse Nederlander geen moeite mee..: zie jou reacties richting de Marokkaanse gemeenschap, bespreek dit vervolgens met een proffesional of iets, er blijken namelijk therapieën te bestaan om je gezond verstand weer te kunnen toepassen, .,. Dont blame you… time heels . Good luck.
  Als je erover wilt praten,,; ik bijt niet
  Gr

 12. Om een of andere reden is het aantal mensen dat van mening is dat ze niet goed begrijpend kunnen lezen vele malen kleiner dan het aantal mensen die dat daadwerkelijk niet kunnen. Een van beide kan dan niet kloppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.