Saïd Chaou mag niet uitgeleverd naar Marokko

Nederland gaat rif-activist Said Chaou niet aan Marokko uitleveren. Dat heeft de rechtbank van Breda besloten.

Het voormalig lid van het Marokkaans parlement wordt in Marokko beschuldigd van “doodslag, oprichting van een criminele bende, corruptie en internationale drugshandel”. Hij wordt ook ervan beschuldigd de Hirak-beweging vanuit het buitenland te financieren, en drijvende kracht achter de “Beweging 18 september voor de bevrijding van de Republiek van de Rif” te zijn.

De Nederlandse rechtbank weigert mee te werken aan de uitlevering van Chaou aan Marokko. Volgend de rechter “bestaat er een reëel gevaar dat C. een oneerlijk proces zal krijgen en dat daarom de uitlevering moet worden geweigerd”. (Bron/ lees verder: Omroep Brabant)

2 REACTIES

  1. Wat een onzin beschuldigingen zeg! financiering van Hirak protesten??? protesten zijn helder: er zijn geen sociale voorzieningen terwijl Marokko steenrijk is aan grondstoffen!! Alleen uit de inkomsten uit dergelijke grondstoffen, bij goede behering, kan iedereen gratis naar school en ziekenhuis. De elite moet kappen met t beschuldigen en veroordelen van onschuldige burgers die terecht klagen over de staat van de voorzieningen!

  2. Hoi Marleen, als je vlees aan de loempia”s wilt toevoegen, zou ik dat zeker eerst aanbakken. Ze gaan vrij kort in de oven en dan wordt het lastig om het vlees alleen daarmee gaar te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.