NIDA houdt rug recht. Groenlinks en PvdA stoppen samenwerking

38

Het Links Verbond Rotterdam tussen PvdA, SP, Groenlinks en Nida gaat niet meer door. Gisteren leek even een crisis te worden afgewend, maar uiteindelijk mede door ingrijpen van Groendlinks-leider Jesse Klaver, heeft Groenlinks Rotterdam zich teruggetrokken.

Aanleiding hiervoor is een tweet uit 2014, waarin een vergelijking werd gemaakt tussen terreurorganisatie Islamitische Staat en het Israelische zionisme. ”Ja maar wel in de context van toen”, zei NIDA-leider Nourdin El Ouali bij Jeroen Pauw gisteravond bij BNNVARA, en hij herhaalde dat wel vijf keer. ”Israël richtte toen een bloedblad aan in de Ghaza.” En hij beriep zich op de vrijheid van meningsuiting. Dat de oude kwestie anderhalve week voor de verkiezingen aan het licht kwam, was volgens hem doorgestoken kaart. De tweet lijkt door het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israel) en rechtse opiniemakers te zijn opgegraven net voor de verkiezingen.

Jesse Klaver ‘sprong door een brandende hoepel’ en is gezwicht voor de rechtse opiniemakers in Nederland, zegt El Ouali. “In zijn wanhoopsdaad had hij Judith Bokhove van het Rotterdamse GroenLinks gesommeerd een einde aan het Verbond te maken. Zijn grootste ergernis? ”De dubbele maat over de vrijheid van meningsuiting”, aldus El Ouali.

8 REACTIES

 1. zo hoort het! niets verkeerds gezegd! We moeten de macht van de pen niet inperken anders komen we terecht in een dictatuur waar alleen de Holocaust wordt aanbeden, de rest van de mensheid telt dan niet….

 2. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat je onder het mom van vrijheid van meningsuiting de stichter van de Islam kan vernederen en beledigen. Maar zodra het over de Joodse terroristen gaat en men daarover iets beweert, wordt er opeens met twee maten gemeten. Daarom doet de PvdA het ook zo slecht in de peilingen.

 3. Mohammed is natuurlijk ook een mop. Niet een hele goeie, maar dat is waarschijnlijk niet de reden waarom moslims spontaan ontploffen als we hem smakelijk uitlachen. Een pedofiele roverhoofdman van een stelende kamelenbende die christendom plagieerde om een sekte te beginnen is een goede setting voor leuke comedy, maar hij maakt het niet af. En het verkrachten van kleine meisjes ging toen al veel te ver en was gewoon niet grappig.
  In ieder geval is het juist te danken aan de vrijheid van meningsuiting dat we weten hoe moslims denken en dat is een goed ding, want dan weten we dat we exact wie ten alle tijden moeten worden weghouden uit publieke functies en het openbaar bestuur.
  Het is alleen wel vreemd dat moslinks, behalve SP, nu hun moslimbroederschap van Nida laten vallen alleen vanwege antisemitische propaganda, terwijl dat, Jodenhaat en een Palestijnenfetish exact hetgeen is wat nu alle moslims verenigt en wat ze ook gemeen hebben met een flink deel van het linksdraaiende deel der natie.

 4. Karim.

  Dit ging niet om het verbieden van uitspraken.
  Iedereen vind dat Nida het recht heeft om dit te zeggen, sterker nog iedereen is een voorstander van de vrijheid van meningsuiting.

  Het gaat er hier om dat deze linkse partijen niet willen samenwerken met een partij die die mening heeft.

  IN tegenstelling trouwens als je je mening geeft over de Islam, want dan kom je al snel op een dodenlijst te staan. Daarom is het ook niet verstandig dat Moslims en Niet Moslims samenwerken op politiek nivo trouwens.

 5. Wat een grap! Scheiding van Kerk en Staat in belangrijk in Nederland?????

  Wat doet t CDA dan in t parlement??? en de fundamentaistische christenunie??? EN waarom zijn de winkels en de overheid op zondag allemaam DICHT?????

  Wat een hypocrisie!!!!

 6. De kerkelijke macht en de staatkundige macht zijn niet in dezelfde handen in Nederland. De nederlandse regering predikt niet in kerken, zoals bijvoorbeeld Turken Erdogan gehoorzamen via de moskeeen hier. Islam kent heel het concept scheiding van kerk en staat niet, omdat islam zelf is gefundeerd op staatkundige aspiraties. Vanaf het allereerste begin dat de islamitische doctrines zijn verzonnen. Heel de reden van het bestaan van islam is het creëren van islamofascistische staten; het hoogste haalbare ideaal het onderwerpen van de complete aarde om een wereld te creëren waarin moslims elkaar het leven nèt even minder zuur maken dan ze alle anderen het leven zuur maken.
  Het christendom is wat dat betreft een fundamenteel ander soort godsdienst. Net als islam ook niet waar en evenzeer volslagen onzinnig, maar niet inherent kwaadaardig zoals islam.

 7. Dank je wel voor het onderbouwen van mijn punten over islam door jezelf als voorbeeld te nemen W, dat was erg aardig van je, maar is natuurlijk totaal overbodig, als water naar zee dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.