Rami Ismail krijgt grote prijs voor zijn rol in de game-industrie

Rami Ismail wint grote prijs van de game-industrie

De Nederlands-Egyptische Rami Ismail heeft, wat wel de ‘Oscar’ van de game-industrie genoemd wordt, gewonnen. Dit gebeurde op de belangrijkste gamebeurs voor ontwikkelaars, de Game Developer’s Conference(GDC) in San Francisco. Daar werden twee grote prijzen uitgereikt voor personen tijdens de Game Developers Choice Awards: de Lifetime Achievement Award en de Ambassador Award voor Rami. Hij is de eerste persoon buiten Noord-Amerika die de ambassadeursprijs voor de gamesindustrie ontvangt. De jongste persoon die hem krijgt. De eerste moslim.

Rami is een succesvolle gameontwikkelaar, een van de twee oprichters van studio Vlambeer. In 2013 scoorde die studio een dikke hit met Ridiculous Fishing, een game die Apple’s Game of the Year Award won. De ambassadeursprijs, jaarlijks gepresenteerd op de GDC, is bedoeld voor mensen die zich buitengewoon hebben ingezet als pleitbezorger om de game-industrie te verbeteren. Rami krijgt de award omdat hij al jaren de hele wereld overvliegt om mensen in ontwikkelingslanden te helpen bij het maken van games.

Lees ook het uitgebreide interview bij de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.