Verkiezingen Rotterdam: PVV slechts 1 zetel, Denk 4

PVV lijsttrekker Maurice Meeuwissen: 'DENK verkracht kinderen'

Vanmorgen werd in Rotterdam de definitieve zetelverdeling voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Denk krijgt er één zetel bij en komt op 4 en de PVV verliest er één en komt uit op 1. Dat maakte burgemeester Aboutaleb vanochtend bekend op het stadhuis. Bij de andere partijen zijn geen verschuivingen.

Leefbaar Rotterdam, die zetels verloor en van 14 naar 11 ging, was jarenlang de partij voor de rechtse kiezer in de havenstad, maar kreeg opeens concurrentie van de PVV op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. De gevolgen van de komst van de PVV zouden niet mals zijn: een van de peilingen voorspelde dat Leefbaar-lijsttrekker Joost Eerdmans een zetelhalvering moest accepteren, van veertien naar zeven. Uiteindelijk faalde de PVV in Rotterdam.

“Het voelt extra goed dat die zetel van de PVV naar Denk komt”, reageerde Tunahan Kuzu op Twitter. Lijsttrekker Stephan van Baarle bedankt alle kiezers, kandidaten en vrijwilligers. “Geschiedenis hebben we samen geschreven!”

[FOTO: RTV Rijnmond/ De Rotterdamse PVV lijsttrekker Maurice Meeuwissen die zei dat Denk kinderen verkracht.]

De PVV’ers die Rotterdam wilden veroveren:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.