Adidas wil WK-shirts Marokko niet presenteren en heeft daar een goede reden voor

Inmiddels is het voor alle deelnemende landen van het WK in Rusland bekend met welke shirts hun helden gaan spelen. Ook de truitjes van landen als Brazilië, Duitsland, België, Argentinië en Nigeria zijn al eerder bekendgemaakt. Behalve die van Marokko!

Wat is er toch aan de hand? De Marokkaanse fans worden ongeduldig. Adidas lijkt op het eerste gezicht er maar niet in te slagen om de WK-truitjes van hun nationale voetbalhelden los te laten op het grote publiek. Er zit echter een goede reden achter.

De sportkledingproducent zit samen met de Marokkaanse voetbalbond namelijk in met een potentieel groot inkomensverlies in het Koninkrijk. Goedkope voetbalshirts zijn big business in Marokko en Adidas vreest dat een te snelle release van de WK-shirts ertoe zal leiden dat Marokkaanse fans vooral namaaktruitjes zullen kopen in plaats van de originele. Er is momenteel dan ook nog steeds geen datum waarop de officiële truitjes worden bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.