Saoedische vrouwen wonen voor het eerst concert bij

Onlangs hebben Saudische vrouwen voor het eerst een concert in Saoedi-Arabiƫ bij kunnen wonen. Het is iets wat tot een paar maanden geleden ondenkbaar was in het streng islamitische land.

In het concertgebouw zaten de vrouwen en mannen wel gescheiden zoals de wet ook voorschrijft, maar het feit dat de vrouwen aanwezig kunnen zijn op een concert, is een revolutie in het conservatieve koninkrijk.

De jonge kroonprins Mohammad Bin Salman wil zijn land moderniseren en introduceerde al een groot aantal belangrijke maatschappelijke veranderingen, die als progressief worden beschouwd. Veel van deze hervormingen komen ten gunste van de Saoedische vrouwen. Zo mogen vrouwen tegenwoordig hun eigen bedrijf beginnen zonder toestemming van een mannelijke voogd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.