Zeven vette en zeven magere jaren voor Ibrahim Affelay

Zeven vette en zeven magere jaren voor Ibrahim Affelay

De NOS besteedt vandaag uitgebreide aandacht aan voetballer Ibrahim Affelay in een artikel ‘Waar ging het mis met Ibrahim Afellay?’ De omroep heeft het over de zeven vette jaren van 2004-2011 van Ibi en de zeven mageren jaren van 2011 tot heden. De eerste zeven jaren van de profcarrière van Ibrahim Afellay lezen als een jongensboek met een happy end. Maar daarna volgden nog zeven jaren en daarin ging het eigenlijk alleen maar bergafwaarts.

De prijzenkast van Afellay barst in de eerste zeven jaar van zijn profcarrière bijna uit zijn voegen. Met PSV wint hij vier landstitels, de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Met Barcelona voegt hij daar in zijn eerste seizoen nog de Champions League, de wereldbeker en de Spaanse titel aan toe.

Zo vol als Afellay’s prijzenkast na de eerste zeven jaar is, zo weinig is er de afgelopen zeven jaar bijgekomen. Een Griekse landstitel en de Griekse beker met Olympiakos Piraeus in 2015, twee prijzen waar hij slechts in geringe mate aan heeft bijgedragen.

Stoke-trainer Paul Lambert maakte vorige week bekend dat de 32-jarige Nederlander dit seizoen niet meer welkom is bij de club omdat hij een slechte invloed zou hebben op de rest van de selectie. Lees het uitgebreide artikel bij NOS.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.