Nabil B.: een zwarte schaap in een onmogelijke situatie

De oorlog in de onderwereld, die door Nederlandse media als de ‘Televaag’ inmiddels omgedoopt is tot de Mocro oorlog, ontvlamde in 2012. Toen vond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt een dubbele en zeer gewelddadige liquidatie plaats. Sindsdien zijn meer dan dertig liquidaties gepleegd in de Amsterdamse en Utrechtse onderwereld.

De politie en het OM zaten lange tijd met hun handen in het haar en konden maar geen grip hierop krijgen. Tot heel recent toen crimineel Nabil B. (30) als kroongetuige verklaringen heeft afgelegd over het (Neder-) Marokkaanse en Antiliaanse criminele milieu.

De zoon van een ‘strenge maar rechtvaardige vader’ en kind uit een ‘modelgezin’ uit Utrecht liep een ander pad, in tegenstelling tot zijn broers en zussen, die allen het heel goed deden op school en een aantal doorstroomden naar de universiteit. Nabil ging naar het VMBO in Zeist waar hij in 2004 diploma metaalbewerking haalde.

De laatste jaren zagen klasgenoten Nabil veranderen. Hij trok steeds meer met zware jongens in het criminele milieu. Zo ging hij om met Mohammed Razzouki, broer van de nu internationaal gezochte Said. Die wordt ervan verdacht met de al even zware crimineel Ridouan Taghi opdrachtgever te zijn van diverse liquidaties.

Van een mishandeling, het stelen van hasj, tot het meehelpen bij de voorbereidingen van een liquidatie. Nabil B maakte snel carriere in de onderwereld. Echter, zijn laatste klusje zou alles anders maken. Hij hielp goed mee bij de voorbereidingen van een liquidatie op Khalid H. Nabil filmde het doelwit en gaf die informatie door aan de criminele groep van Taghi en Razzouki.

Tot zijn verbijstering werd niet Khalid H., maar flatgenoot Hakim Chengachi doodgeschoten, toevalligerwijs lid van een andere bekende criminele familie. Chengachi en B. waren zelfs bekenden van elkaar. Emotioneel biechtte B. zijn aandeel op aan die familie.

Hierna bevond hij zich in een onmogelijke situatie. Hij had zijn mond voorbijgepraat over de groep Taghi-Razzouki én had een aandeel in de vergismoord op Chengachi. Represailles kon hij uit beide criminele hoeken verwachten. Er zat niets anders op dan over te stappen naar de politie, als kroongetuige. Maar met de moord op zijn niet-criminele broer Reduan, lijkt dat ook geen goede zet te zijn geweest. Het zwarte schaap lijkt niets goeds te kunnen doen!

Lees meer hierover in een artikel van het AD gewijd aan Nabil B.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.