Marokko dreigt met militair ingrijpen tegen Polisario (video)

Marokko heeft in de afgelopen week zowel Polisario als buurland Algerije gewaarschuwd voor de activiteiten die Polisario onderneemt in de bufferzone tussen het gebied van de Marokkaanse Sahara dat onder Marokkaans gezag valt en het gebied dat onder het gezag van Polisario valt. En marokko lijkt die waarschuwingen nu ook te realiseren door militair ingrijpen te overwegen.

Recent zijn separatisten van het Polisario-front de bufferzone ingetrokken. Marokko zegt bereid te zijn om met alle mogelijke middelen te reageren op de provocaties van het separatistische front van Polisario.

In de stad Tiznit in het zuiden van Marokko observeerde men een konvooi militaire voertuigen afkomstig uit Agadir, die op weg waren naar de militaire barakken in de Sahara. Marokko maakt hiermee duidelijk dat het van plan is militair in te grijpen als het Polisario-front zich niet terugtrekt uit de bufferzone.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.