Marokkaanse filmsterren in trek, maar niet allemaal

241

Marokkaans-Nederlandse filmsterren spelen vaker een belangrijke rol in Nederlands/Vlaamse en Engelstalige films. Zo is deze week bekend gemaakt dat Maryam Hassouni een hoofdrol heeft te pakken in de film AMS Secrets. De film met de 32-jarige Hassouni, die eerder onder meer te zien was in Dunya & Desie en Flikken Rotterdam, moet al in september in première gaan in Londen en Amsterdam.

Terwijl deze week ook bekend is geworden dat de film Patser met onder andere Ali B in de hoofdrol mogelijk een vervolg krijgt. Regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah hebben aangekondigd dat een vervolg van de film in 2020 in de bioscopen wordt verwacht. Eerder hopen de Marokkaans Vlaamse regisseurs ook een aantal Amerikaanse films uit te brengen waaronder Bad Boys For Life, de derde film in de Bad Boys-franchise met Will Smith en Martin Lawrence. Ook zou Beverly Hills Cop 4 nog voor hen in het verschiet liggen.

Toch is Najib Amhali kritisch. “In de film- en televisiewereld is het vriendjespolitiek, daar hoeven we niet moeilijk over te doen,” zegt hij in een interview met Nieuwe Revu. “De Nederlandse film brengt iedere keer weer dezelfde mensen voort. Carice van Houten, Barry Atsma, allemaal vakmensen, maar zo krijgen anderen geen kans”, vindt de cabaretier en acteur.

Volgens Amhali hebben andere acteurs “steeds weer het nakijken” door deze “vriendjespolitiek”. “Het hangt allemaal van etentjes hier en kusjes daar aan elkaar. Steeds weer diezelfde ongeloofwaardige kutredenen bij een afwijzing. Je bent te oud of te gezet. Rot toch op, man. Ik ken dikke acteurs die de ene hoofdrol na de andere spelen,” reageert Amhali boos over het uitblijven van filmrollen voor hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.