Concert van Master Musicians of Jajouka geleid door Bachir Attar

Concert van Master Musicians of Jajouka geleid door Bachir Attar

Pantropical en Arab Film Festival presenteren met trots Master Musicians of Jajouka onder leiding van Bachir Attar. De trance geluiden van deze groep uit het Rifgebergte zijn een enorme bron van inspiratie geweest voor welbekende schrijvers, componisten en artiesten als Brion Gysin, Ornette Coleman, Paul Bowles en The Rolling Stones.

Het is echter niet alleen de invloed op de westerse cultuur dat hen onderscheidt; als oorspronkelijke bewoners van het dorp Jajouka in Noord-Marokko beoefent de familie Attar een van de oudste muzikale tradities ter wereld.

De muziek wordt van generatie op generatie doorgegeven en wordt al eeuwenlang erkend door de Marokkaanse koninklijke familie. Met o.a. de Rhaita, Gimbri, viool en percussie spelen The Master Musicians of Jajouka een uitgebreid repertoire van volksmuziek uit de oudheid en moderne stukken.

Zaterdag 14 april
Locatie: WORM Rotterdam – Boomgaardsstraat 71, Rotterdam
start: 20:30 | end: 02:00 | presale: 12,50

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.