Vogue heeft voor het eerst model met hoofddoek op cover

Het Britse magazine Vogue heeft voor het eerst in haar 102-jarig bestaan een model met een hoofddoek op de cover. De Somalisch-Amerikaanse moslima Halima Aden deelt de cover met acht andere modellen, die volgens het blad allemaal “een andere huidskleur, lichaamsbouw, socio-economische achtergrond, religie en seksualiteit hebben”.

Onder het motto ‘de modellen die het gezicht van de mode veranderen’ kiest Vogue negen modellen met verschillende huidskleuren, waaronder Halima Aden, het eerste model met een hoofddoek op de cover van de Britse editie.

Halima Aden haalde vorig jaar nog de wereldpers omdat ze een contract tekende bij het bekende modellenbureau IMG, waar grote modellen als Gigi Hadid en Miranda Kerr getekend zijn. Halima Aden is net als een ander model met wie ze de cover deelt, Adut Akec, geboren in een vluchtelingenkamp in Kenia. “Voor mij vertegenwoordigen ze het idee dat alles mogelijk is”, schrijft de hoofdredacteur Edward Enniful.

Halima Aden breaks barriers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.