Mochten PvdA-politici Rif-gebied wel of niet in? [VIDEO]

160

De Nederlandse PvdA-politici Lilianne Ploumen en Kati Piri hebben deze week hun werkbezoek aan Marokko voortijdig afgebroken omdat ze geen toestemming kregen om de kuststeden Al Hoceima en Nador te bezoeken. Tweede Kamerlid Ploumen en Europarlementariër Piri wilden met hun aanwezigheid daar hun solidariteit met de Rif-protestbeweging betuigen.

Echter van de lokale autoriteiten mochten ze de twee steden niet bezoeken met als reden dat het ‘te onrustig is in de regio’. Verbaasd en verrast waren de twee politici, die hun werkbezoek al twee maanden geleden hebben aangekondigd bij de landelijke autoriteiten. Toch kregen ze pas een dag van tevoren te horen dat dit deel van het programma niet door kan gaan.

Ploumen en Piri waren in Marokko om hun solidariteit te betuigen met de Hirak-protestbeweging in de Rif. In Al Hoceima en Nador zouden ze met familieleden spreken van mensen die bij de protesten zijn opgepakt. Dat hadden ze twee maanden geleden al bij de Marokkaanse autoriteiten gemeld.

Een paar dagen later, vandaag, ontkennen de Marokkaanse autoriteiten dat PvdA-Kamerleden deze week niet naar de steden Al Hoceima en Nador mochten reizen. “Het is niet waar wat zij zeggen”, zei een woordvoerder van de regering toen hem daarnaar werd gevraagd. Verder ging hij niet op de zaak in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.