Minister Blok naar Marokko

Minister Blok (Buitenlandse Zaken) bezoekt vrijdag 20 april Marokko. In Rabat ontmoet hij diverse vertegenwoordigers van de Marokkaanse regering. Hij zal onder andere spreken met de Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani, zijn ambtsgenoot Nasser Bourita, minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit en minister van Justitie Mohammed Auajjar.

In aanloop naar zijn bezoek aan het koninkrijk, noemt Blok Marokko een ’belangrijk land voor Nederland’, onder meer door de grote Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Ook zegt hij dat „Marokko de vijfde economie van Afrika is en een voorname handelspartner.”

Minister Blok, die in oktober nog Marokko bezocht namens het kabinet, snijdt een breed scala aan onderwerpen aan in Rabat, waaronder migratie en contraterrorisme, uitlevering criminelen, de opstand in de Rif en mensenrechten. De VVD-bewindsman vertrekt donderdagavond naar Rabat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.