Eerste Gnawa festival in Nederland met o.a. Nass El Ghiwane

Eerste Gnawa festival in Nederland met o.a. Nass El Ghiwane

Stichting MJG organiseert op zaterdag 28 april, vanaf 16.00 uur, het eerste Gnawa festival in Nederland. In het prachtige Atrium van het Haagse stadhuis is de wereldberoemde groep Nass El Ghiwane, in de jaren ’70 ook wel de Rolling Stones van Afrika genoemd, aanwezig

De Gnawa-muziek is een muziekcultuur met wortels in de Afrikaanse Sub-Sahara. De Gnawa zijn Marokkaanse nazaten van West-Afrikaanse slaven die vanaf de 16e eeuw vooral uit Senegal, Sudan, Mali of Ghana naar Essaouira in Marokko werden gebracht.

Ze staan bekend voor hun niet-alledaagse en boeiende muziek waarin klassieke soefi-tradities samengaan met Amazigh invloeden uit West-Afrika. De muziek is wereldwijd bijzonder populair, vooral bij jazz-, rock-, reggae- en hiphop muzikanten en componisten. De muziek is een bezwerende symbiose van West-Afrikaanse en Noord-Afrikaanse muziektradities.

Naast Nass El Ghiwane staan ook de geweldige bands Maalem Rida Stitou en Gnawa fusion op het programma. En uiteraard is er ook lekker eten en kun je snuffelen langs de kraampjes van de Souk. Entree: €10,- (Voorverkoop) en € 15,- aan de deur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.