Minister Blok wil ereconsul vestigen in Tanger

Minister Blok wil ereconsul vestigen in Tanger

Minister Stef Blok heeft vandaag een bezoek gebracht aan Marokko. Daar sprak hij vooral over de economie en de strijd tegen terrorisme waarin Marokko en Nederland volgens hem goed samenwerken. Met betrekking tot het eerste wil Blok de economische uitwisseling tussen Nederland en Marokko bevorderen. Dat hoopt hij te doen door een ereconsul, een soort ambassadeur, te vestigen in Tanger.

In aanloop naar zijn bezoek aan het koninkrijk, noemde Blok Marokko al een ’belangrijk land voor Nederland’, onder meer door de grote Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Ook zegt hij dat „Marokko de vijfde economie van Afrika is en een voorname handelspartner.”

Blok opende de ‘Orange Corner’ in Rabat. Dat is een hub voor innovatie die het zelfstandig ondernemen voor lokale jongeren bevordert. Blok noemt het een uniek en waardevol concept. ‘Er is behoefte aan werkgelegenheid in Marokko; ook daarom is dit belangrijk.’ Ook besprak hij enkele hete hangijzers met de Marokkaanse premier en de ministers van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken en Justitie.

Tot slot heeft minister Blok over de belangrijke bijdrage gesproken die de vele Nederlandse voetbalspelers leveren aan de kwaliteit van het Marokkaanse elftal op het Wereldkampioenschap in Rusland deze zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.