Facebook moderator: ‘Nederland is het land van de haat’

627
Photo credit: stockcatalog Facebook via photopin (license)

Nederlandse gebruikers van Facebook zorgen voor een opvallend grote stroom aan berichten met haat, racisme en verwensingen met ziekten als kanker. Dit concludeert de Volkskrant na onderzoek. De Nederlander Erik werkte als Facebook-moderator en deed bij de Volkskrant anoniem zijn verhaal. Hij schrok van de intense haat, tegen asielzoekers, Marokkaanse Nederlanders en zwarte mensen en noemt Nederland, het land van de haat.

In het artikel ‘De ellende achter de façade van Facebook’ zegt hij dat de haat hem meteen raakt. “Ik schrok daarvan.’ De intense haat, tegen asielzoekers, Marokkaanse Nederlanders, zwarte mensen. Erik: ‘En alles in Nederland is kanker. Kankerjongen, kankerneger, kankerhoer.’ In Vlaanderen krijgen de ‘makakken’ de schuld, in Nederland de ‘Marokkanen'” aldus de Facebook moderator.

Piekmomenten voor Nederland zijn de intocht van Sinterklaas, verkiezingen en bijeenkomsten van de PVV. Het mag van Facebook. Erik kan er niet aan wennen. Alles wat hij als mens verachtelijk vindt, moet-ie als content moderator accepteren. Haat, racisme, schelden. Het volledige verhaal is te lezen in het artikel ‘De ellende achter de façade van Facebook‘.

3 REACTIES

 1. Ze kunnen ook niks anders !!
  Maar dat laat Marokkanen zeer koud
  Nooit aandacht geven aan blaffende dole Hond !!
  Die conards zijn ziek en jaloers
  Ohhhh arme ziek zielen
  Taasaaazzzzzzz…..,

 2. Nederlanders haten niet. Als het eruit ziet of dat nu wel gebeurt dan is dat een aktie-reactie verschijnsel. Wie continu treitert, zeurt en bedillerig zijn gelijk wil halen; wie alleen maar eist en verongelijkt is, kan rekenen op haat. Haat is ons niet aangeboren. Haat is ons opgedrongen. Ga daar maar eens serieus over nadenken!

 3. Nog een practisch voorbeeld. In Duitsland vernielen moslims bezittingen van joden. In Myanmar worden christenen verdreven en vermoord. Kan iemand mij uitleggen wat er toch met moslims aan de hand is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.