Marokkaanse minister tegen Stef Blok: Marokko hoeft geen lessen en discussie over situatie Rif (video)

Tijdens een gezamenlijke persverklaring reageerde de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita met een diplomatieke sneer naar zijn Nederlandse collega Stef Blok, die de afgelopen dagen in Marokko was. Terwijl de Nederlandse media het vooral hadden over de zorgen die de minister had geuit over de onrust in de Rif, verlegt de Marokkaanse media de aandacht naar vooral de politieke sneer van Bourita.

Blok had vrijdag gesproken met het Marokkaanse regeringshoofd Saad Eddine el Othmani, de minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en de minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit. De bijeenkomst werd opgevolgd met een vraag & antwoord sessie met de aanwezige pers.

Blok antwoordde op een van de vragen dat hij zijn zorgen heeft geuit over de situatie in de Rif. Bourita leek hierdoor verrast. Hij verweerde zich snel door te zeggen dat de situatie in de Rif “geen diplomatieke kwestie is. Het is een interne aangelegenheid die niet wordt besproken met buitenlanden” (vrij vertaald). In reactie op een opmerking van de Nederlandse minister over vrijheid van meningsuiting en respect voor gerechtelijke procedures, voegde Bourita eraan toe dat deze zaak Marokkaans is, en “Marokko geen lessen hoeft te ontvangen, noch enige discussie over dit onderwerp”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.