Algen uit de Eemshaven straks ook in Marokko

De Nederlandse algenkweker Omega Green heeft een mooie opdracht binnengehaald. Het bedrijf gaat in Marokko een nieuw algenkwekerij bouwen die zestienhonderd keer groter is dan hun eigen kwekerij in de Eemshaven.

Dat gebeurt in opdracht van de Duitse onderneming HeidelbergCement Group, één van de grootste producenten van bouwmaterialen ter wereld. Het bedrijf wil een algenkwekerij bij een fabriek in Marokko. Omega Green is het systeem nu aan het aanpassen zodat het geschikt is voor de omstandigheden in Marokko. ‘Algen mogen niet warmer worden dan 35 graden, dus er moet op sommige momenten worden gekoeld.’

Omega Green is in de Eemshaven al jaren aan het proefdraaien met de algenkweek. Die algen bevatten nuttige stoffen die kunnen worden gebruikt in allerlei artikelen, van cosmetica tot diervoeding aan toe. Om te groeien hebben de algen veel CO2 nodig en dat is een stof waar veel grote industrieën juist vanaf willen om ‘groen’ te produceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.