Bedreigde John van den Heuvel voelt zich Marokkaans

Voor misdaadverslaggever John van den Heuvel (55) is het nergens meer veilig. Sinds december 2017 wordt hij net zo zwaar beveiligd als Geert Wilders door speciaal getrainde DKDB-beveiligers.

De misdaadverslaggever heeft het er niet makkelijk mee. “Niks is meer privé, al mijn afspraken moet ik een week van tevoren doorgeven,” vertelde hij zaterdag in De Volkskrant. Hij bidt dan ook regelmatig tot god. “Vooral in moeilijke situaties richt ik me tot God, gebiedt de eerlijkheid te zeggen”.

John van den Heuvel is de zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Hij draagt echter de achternaam van zijn Nederlandse stiefvader. Zijn vader vertrok al voordat John ter wereld kwam naar Marokko. Toch roept Marokko een speciaal gevoel bij de journalist op, vertelt hij. Zo voelt hij zich aangesproken als mensen spreken over “die smerige Marokkanen.” Ook de “minder, minder”-uitspraak van Geert Wilders griefde hem.

De misdaadverslaggever maakte onlangs bekend dat er een geldbedrag van enkele duizenden euro’s op zijn hoofd zou staan, omdat leden van motorclub No Surrender een aanslag op zijn leven wilden plegen. Dit omdat John al geruime tijd in de landelijke media bericht over de vermeende criminele activiteiten van de motorclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.