VAE en Bahrein steunen Marokko in diplomatieke rel met Iran

Zowel de Verenigde Arabische Emiraten als Bahrein hebben onmiddelijk en openlijk hun steun geuit aan Marokko na de aankondiging van het koninkrijk dat het de banden verbreekt met Iran.

Marokko heeft hiertoe besloten nadat bewijs gevonden is dat Iran en Hezbollah Polisario sinds 2016 ondersteunen met geld en militaire training. Ook zouden zij vorige maand wapens hebben geleverd aan Polisario.

De Emirati minister van Buitenlandse Zaken Anwar Gargash uitte zijn steun via een tweet: “Wij steunen Marokko bij het verdedigen van zijn nationale aangelegenheden, tegen de inmenging van Iran in deze interne aangelegenheden. Ons beleid en onze positie ter ondersteuning van Marokko zijn een onvervreemdbaar historisch erfgoed gebouwd door Sheikh Zayed en wijlen Koning Hassan II. Onze positie is onveranderlijk.”

De minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, Khalid bin Ahmed Al Khalifa, uitte zijn steun eveneens in een Tweet: “We steunen Marokko bij elke gelegenheid en we ondersteunen het relevante besluit om de banden met Iran te verbreken, die de vijanden van Marokko steunen via de terroristische organisatie Hezbollah. Moge God koning Mohammed VI en het broederlijke Marokkaanse volk behouden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.