Ziyech staat voor keuze: ‘Club is belangrijker dan het land’

326

Hakim Ziyech is duidelijk. Heel duidelijk! Al eerder heeft hij aangegeven aan het einde van het seizoen te willen vertrekken bij Ajax. Dit herhaalt hij in een interview in het AD nogmaals. De middenvelder vindt dat hij is uitgeleerd in de Eredivisie.

Hakim Ziyech heeft nog een contract tot 2021 bij Ajax, maar de kans dat hij daar na het WK ook nog speelt, is heel klein. “Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Op een gegeven moment is het tijd om te gaan. Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld, maar ik voel gewoon dat ik een trigger nodig heb in een andere omgeving.”

Het maakt Ziyech niet zo veel uit waar zijn nieuwe club vandaan komt. De creatieve middenvelder vindt de plannen en filosofie van de club namelijk belangrijker dan de competitie. Dat vertelt hij aan het AD. ‘Ik kijk vooral naar welk plan een club met mij heeft’, legt Ziyech uit. ‘Dat vind ik belangrijker dan het land. Iedereen weet dat ik het beste tot mijn recht kom in een voetballende ploeg. Op die twee zaken ga ik uiteindelijk mijn keuze maken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.