Marokkanen boos op Adidas: WK-truitjes zijn “een belediging”

390

De Marokkaanse voetbalbond dreigt de samenwerking met sponsor Adidas te beëindigen. Het huidige ontwerp van het WK-shirt vindt men in Marokko een grote belediging.

De Marokkanen zijn niet te spreken over het ontwerp van Adidas; een eenvoudig wit shirt met bovenaan rode vlakken. Verder lijkt het shirt een standaard Adidas shirt te zijn (zie video’s onderaan) met de enige verandering het logo van de Marokkaanse voetbalbond erop. Adidas lijkt daarom de opdracht om een nieuw shirt te designen niet serieus te hebben genomen. Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, laat aan de Marokkaanse krant Assabah weten dat Adidas met het huidige ontwerp niet heeft voldaan aan enkele voorwaarden in het sponsorcontract. Hij zou daarom al een zoektocht zijn begonnen naar een andere shirtsponsor.

De ophef betreft overigens alleen het uitshirt. Het thuistenue moet nog officieel gepresenteerd worden. Marokko speelt op vrijdag 15 juni zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Iran. Dat duel mag de ploeg het thuistenue aan. Vijf dagen later spelen de Marokkanen tegen Portugal hun eerste ‘uitwedstrijd’.

Wat vindt Hakim Ziyech van het design?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.