Heilige maand Ramadan gaat deze week van start

De heilige maand Ramadan is bijna aangebroken. De Ramadan is de 9e maand van de islamitische maankalender. Tijdens de Ramadan mogen moslims niet eten, drinken en roken van zonsopkomst tot zonsondergang. Voor de getrouwde moslims is ook een intieme relatie verboden tijdens het vasten van zonsopgang tot zonsondergang.

Men verwacht dat de Ramadan Woensdag of donderdag zal beginnen. Het vasten gebeurt van dageraad (imsak) tot zonsondergang. Dit kan behoorlijk verschillen tussen bepaalde landen. Zo vasten de islamitische Nederlanders gemiddeld maar liefst 17 uur per dag. De moslims in Marokko en Turkije zijn goed voor gemiddeld 15 en 16 uur vasten, respectievelijk.

De heilige maand Ramadan is een maand waarin de moslims buiten het vasten, zich ook minder bezig moeten houden met wereldse zaken. Het vasten zorgt ervoor dat het lichaam kan uitrusten. Zo is dat dus ook een goede manier om de wilskracht te trainen. Het prikkelt de spirituele groei en doet de moslim meer beseffen dat de mens eigenlijk best zwak en behoeftig kan zijn. Doordat moslims dit meer beseffen zou dit kunnen resulteren in meer donaties of andere hulp naar de armen toe. Er zijn vele moskee├źn en andere islamitische instanties die iftar-maaltijden organiseren en zo de mensen die het minder goed hebben helpen.

Het vasten is niet verplicht voor reizigers, mensen met een ziekte die verergerd of verlengd wordt wanneer hij/zij vast, vrouwen die in hun zwangerschap zijn en zo zijn er meerdere uitzonderingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.