Boycot Marokkaanse bevolking van te dure vis [VIDEO]

Marokkaanse consumenten hebben besloten massaal de te dure vis in Marokko te boycotten. Na het succesvol overbrengen van hun onvrede over de prijsverhogingen van de drie grote merken Sidi Ali (mineraalwater), Afriquia (pompstation) en Centrale Danone (zuivelproducten), hebben ze nu vis op het oog.

De hashtags #LaatHetRotten en #LaatHetZwemmen (in het Arabisch) werden gelanceerd op social media als verzet tegen de hoge prijzen van vis in het hele land. Zo is bijvoorbeeld de prijs van sardines, één van de goedkoopste en meest beschikbare producten in het land, gestegen van 20 dirham tot wel 30 dirham voor één kilo.

Degenen die de boycot ondersteunen, benadrukken dat er geen rechtvaardiging is voor zulke hoge prijzen op de vismarkt in een land met 1835 km kustlijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.