Marokkaanse vrouwelijke wethouder is geen ‘excuustruus’

Marokkaanse vrouwelijke wethouder is geen 'excuustruus'
Foto: PRO21 Nijkerk promo film

Hoewel diversiteit bij de meeste politieke partijen een punt van aandacht is, ligt daar momenteel niet de prioriteit schrijft de NOS. De oorzaak volgens de zender: Het vinden van voldoende en bovendien de juiste kandidaten voor de lokale politiek blijkt in de praktijk al erg lastig. In Nijkerk is dat wel gelukt bij PRO21. Wethouder Nadya Aboyaakoub is én vrouw én van Marokkaanse afkomst. Ze zit voor PRO21 in het college in Nijkerk.

In dit uitgebreid artikel geeft ze aan dat ze niet gevraagd is als ‘excuustruus’ voor diversiteit, maar vanwege haar kwaliteiten. “Ik ben er voor alle inwoners” zegt de 36-jarige Marokkaanse, die ruim negen jaar raadslid was toen de functie van wethouder vrijkwam.

Volgens de geboren Rotterdamse moeten mensen wennen aan het idee dat politiek door heel diverse mensen kan worden bedreven. “Als ik met een ambtenaar, een man van boven de 60, ergens kom, kijken mensen eerst naar hem. Feitelijk doe ik niet voor hem onder; mensen zijn nou eenmaal gewend aan het beeld van oudere mannen die politiek bedrijven. Het kost tijd om dat te veranderen” aldus Aboyaakoub tegen de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.