Marokkaanse minister moet vertrekken na solidariteit voor medewerkers Centrale Danone

De Marokkaanse minister Lahcen Daoudi van Publieke Zaken en Bestuur moet het veld ruimen nadat hij had deelgenomen aan een sit-in van medewerkers van Centrale Danone (zuivelproducten). De sit-in in Rabat was een protest tegen de prijsverhogingen die het bedrijf heeft doorgevoerd en tegen de consumentenboycot van de producten die erop volgde, meldt de NOS.

Bij Centrale Danone in Marokko werken zo’n 6000 mensen. In april werd het merk massaal geboycot nadat het prijsverhogingen had doorgevoerd. Sindsdien zijn de verkopen van Danone in Marokko ingestort, waardoor ontslagen dreigen. Volgens Danone zijn ook 12.000 melkboeren van wie Danone afneemt de dupe. Het bedrijf heeft ook een winstwaarschuwing uitgegeven waarin een nettoverlies van 150 miljoen dirham (13,5 miljoen euro) wordt voorspeld in de eerste helft van 2018.

Minister Lahcen Daoudi liet zijn gezicht zien bij de sit-in van de medewerkers van Danone om zijn solidariteit te tonen en sprak daarna zijn steun uit voor het opheffen van de boycot. Zijn partij, de PJD, was niet blij hiermee en noemde diens actie ondoordacht en ongepast. De partij hield een spoedoverleg, waarna de minister zelf zou hebben gevraagd om te worden vervangen. (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.