Religie steeds belangrijker voor moslims

Religie wordt steeds belangrijker gevonden door Nederlandse moslims. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Volgens de onderzoekers komt de toename van geloofsbelevenis door spanningen tussen moslims en niet-moslims.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat voor veel moslims, ook jongeren, het geloof een belangrijk deel van hun leven is. Zo is in de afgelopen tien jaar het aantal mensen dat bidt toegenomen. Van de Marokkaans moslims bidt 78 procent vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit een derde. Ongeveer 40 procent van beide groepen bezoekt wekelijks een moskee.

Van de Turkse Nederlanders noemt 86 procent zich moslim, onder Marokkaanse Nederlanders is dat 94 procent. Het SCP onderscheidt vijf categorie├źn om de beleving van islam te meten. In de twee meest strikte categorie├źn valt 84 procent van de Marokkaans- Nederlandse moslims. Onder Turks- Nederlandse moslims is dat 45 procent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.