Nieuwe zonnecentrale in Sahara wordt in gebruik genomen

De nieuwste zonnecentrale bij het Marokkaanse Ouarzazate wordt in gebruik genomen. De Noor III centrale heeft maar liefst 7400 bewegende spiegels die de zonnewarmte concentreren in de top van de 250 meter hoge toren waarin een zoutoplossing circuleert.

De zoutoplossing die door de toren in het hart van de centrale circuleert wordt voorlopig voorverwarmd tot 320 graden. Als alles goed verloopt wordt de temperatuur over een paar weken verder opgevoerd tot de werktemperatuur van 550 graden celsius. Een volgende en laatste stap is dat er stoom wordt geproduceerd waarmee een generator stroom kan maken. De centrale krijgt een capaciteit van ruim 150 MW.

Bij de Marokkaanse plaats Ouarzazate staan al twee andere zonnecentrales, Noor I en II die ontworpen en gebouwd zijn door hetzelfde consortium rond het spaanse ingenieursbureau Sener.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.