Marokko versus VS, Mexico en Canada: stemmenjacht is bijna ten einde

143

Marokko is op stemmenjacht in Moskou. Het koninkrijk presenteerde maandag net als de Verenigde Staten, Mexico en Canada hun programma tijdens een bijeenkomst met afgevaardigden van vijftig Afrikaanse lidstaten. Marokko benadrukt hierin maar al te graag de locatie; dichtbij Europa en in een goede tijdzone die nauwelijks afwijkt van Europa, Afrika en een deel van Zuid-Amerika. Beide kanshebbers proberen dinsdag Europese bonden te overtuigen van hun plannen.

Of de wens van Marokko ook werkelijkheid wordt moet woensdag duidelijk worden als in Moskou 207 voetbalbonden hun stem mogen brengen. Marokko neemt het op tegen het sterke bid van Amerika, Canada en Mexico. Het gezamenlijke bid van de drie landen is torenhoog favoriet.

Maar Marokko hoopt vooral te profiteren van het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump, die niet overal populair is. Echter, niet alle Afrikaanse landen zullen op Marokko stemmen. Zo hebben Namibië en Zimbabwe aangegeven de kandidatuur van de VS, Canada en Mexico te steunen. Marokko

Lees meer op de website van de NOS, die een mooi analyse heeft gemaakt.

1 REACTIE

  1. Een WK houden in een omstreden land is niet goed. Marokko is immers bezetter en onderdrukker van de Westelijke Sahara en zijn bewoners. De grootste scheidingsmuur ook wel Marokkaanse Berm genaamd ligt in dat gebied. Marokko heeft een besluit van het internationaal gerechtshof tot dekoloniseren in 1975 naast zich neergelegd. En eenzijdig de Westelijke Sahara gekoloniseerd. Dus mede daarom geen WK in dit land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.