D-Day voor #Morocco2026, vandaag bekendmaking gastland WK 2026 [MET LIVESTREAM]

81

Gaat het Marokko vandaag lukken om tegen alle verwachtingen in het WK voetbal binnen te halen? Aan het enthousiasme en vasthoudendheid van Marokko zal het niet liggen. Voor Marokko is het alweer de vijfde poging de organisatie van het WK binnen te slepen. In 1994, 1998, 2006 en 2010 gunde de FIFA het toernooi niet aan het Afrikaanse land.

Wat zal de FIFA vandaag doen? Realistisch gezien maakt Marokko eigenlijk weinig kans. Want de harde realiteit is dat nog niet een stadion WK-klaar is. Terwijl de Amerikanen, Mexicanen en Canadezen, die zich gezamenlijk hebben opgeworpen als enige tegenkandidaat om ook het WK in 2026 binnen te halen, 17 stadions hebben waar je zo terecht kan. Ook scoort Marokko niet hoog op andere punten, waaronder veiligheid en faciliteiten. De internationale voetbalfederatie gaf het Marokkaanse bid een 2,7 (op een schaal van 5,0).

Verder lijkt de FIFA in het verleden vaak gevoelig voor geld. Dat men bij een organisatie van het WK in de VS, Mexico en Canada veel meer geld binnenhaalt lijkt wel duidelijk.

Marokko heeft desondanks heel wat toezeggingen van landen uit Afrika en het Midden-Oosten om voor het bid van Marokko te stemmen. Ook Nederland, België en Frankrijk, landen waar veel Marokkaanse immigranten wonen, verklaarden zich al solidair met Marokko.

Wat zal het worden? Te hopen is dat vandaag een historische dag wordt voor Marokko.

Vanaf ongeveer 10:00 (Nederlandse tijd) zal het FIFA Congres van start gaan.

Hieronder de livestream van het congres om het geheel te volgen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.