Journalisten doen er alles aan om DENK te beschadigen: DENK overweegt aangifte [video]

BNNVARA journalisten Peter Kee en David van der Wilde hebben een ex-opdrachtnemer van DENK aangespoord om valse informatie en beschuldigingen over DENK te verzinnen. Om deze reden overweegt DENK gerechtelijke stappen te ondernemen in de richting van de twee journalisten.

Het verhaal, hoe journalisten Peter Kee en David van der Wilde DENK in de val wilde lokken, heeft DENK in een video uiteengezet.

De conclusies zijn stuitend. Om hun item te maken verleidden zij hun enige bron, vroegen die bron om valse informatie te verzinnen, schonden zij ethische en journalistieke codes en de Nieuwspoortcode.

Inmiddels zijn de journalisten overgegaan tot publicatie van hun onvolledig item over Denk, die dus enkel gebaseerd is op één bron, die de afgelopen maanden dubbelspel speelde. Het was diezelfde bron die DENK voorzag van schokkende informatie over de werkwijze van deze twee journalisten.

In een persbericht verklaart DENK te overwegen om aangifte te doen tegen de twee journalisten:
“Het verhaal, hoe journalisten Peter Kee en David van der Wilde DENK in de val wilde lokken, heeft DENK in een video uiteengezet. De conclusies zijn stuitend. Om hun item te maken verleidden zij hun enige bron, vroegen die bron om valse informatie te verzinnen, schonden zij ethische en journalistieke codes en de Nieuwspoortcode. Het BNNVARA programma De Nieuws BV is voornemens morgen een onvolledig item te publiceren over DENK. Op herhaaldelijk verzoek van DENK om live in de uitzending te mogen reageren werd met gelegenheidsargumenten geweigerd. Wat DENK betreft is dit geenszins deugdelijke en transparante journalistiek. De inhoud van het item is gebaseerd op één bron, die de afgelopen maanden dubbelspel speelde. Het was diezelfde bron die DENK voorzag van schokkende informatie over de werkwijze van deze twee journalisten. De twee journalisten van BNNVARA houden in deze ook geen rekening met de stelregel, één bron is geen bron,” aldus DENK in de verklaring.

Dinsdagavond publiceerde DENK een uitgebreide uitzending over met de stuitende werkwijze van de journalisten, die er alles aan lijken te doen om DENK in een kwaad daglicht te brengen:

2 REACTIES

  1. Denk bestaat uit omhooggevallen losers. Toevallig Jinek gezien waar de draaikont
    Azargan probeerde door 80 keer alles te herhalen en overal doorheen te praten zijn gelijk te halen. Wat een vreselijke vent! Net zo’n manipulator als Erdogan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.