Trump lijkt baas over Saoedische olie

306

Saudi-Arabië is opgedragen om snel de olieproductie te verhogen met maar liefst 2 miljoen vaten per dag om de olieprijzen, onder andere in de VS, weer lager te krijgen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft dit meegedeeld via Twitter, kort nadat hij de Saoedische koning Salman telefonisch heeft gesproken.

Volgens de Amerikaanse president verhoogt Saudi-Arabië de olieproductie niet omdat het een eigen besluit is van het islamitische land, in overleg met de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC), maar enkel omdat Trump dat wilt. Opvallend, aangezien de Saoediërs zo makkelijk zich lijken te laten beïnvloeden in de hoeveelheid olie dat ze produceren in eigen land.

Saudi-Arabië benadrukte in een reactie dat de koning met Trump te heeft gesproken over de noodzaak om de oliemarkten te stabiliseren, maar maakte daarbij geen melding over plannen om de olieproductie te gaan verhogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.