Ook zware straffen voor Marokkaanse journalisten

190

In Marokko zijn twee journalisten veroordeeld tot respectievelijk vijf en drie jaar cel voor hun reportages over de protestdemonstraties in het Rif-gebied. Mohamed al-Asrihi, die voor de regionale nieuwssite Rif24 werkt, krijgt maar liefst vijf jaar cel. Hamid al-Mahdaoui van de nieuwssite El-Badil heeft drie jaar cel gekregen.

De twee zijn veroordeeld voor ‘het ondermijnen van de eenheid van Marokko’ (?) en het ‘schreeuwen in de publieke ruimte’ (?!). Al-Mahdaoui wordt ook bestraft voor het op de hoogte zijn van ‘wapensmokkel’ zonder dit aan de politie te melden, claimen de Marokkaanse autoriteiten.

Beiden werden al een jaar geleden opgepakt en zitten al die tijd vast. Persvrijheidsorganisatie CPJ eist de onmiddellijke vrijlating van de twee journalisten.

Lees meer op de website van CPJ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.