Koning Mohammed VI feliciteert ‘wijze’ Bouteflika met Onafhankelijkheidsdag

De Marokkaanse koning Mohammed VI feliciteert Algerije met de viering van de nationale Onafhankelijkheidsdag. In een brief gericht aan president Abdelaziz Bouteflika en het Algerijnse volk wenst de Marokkaanse koning gezondheid, rust en welvaart aan het Algerijns broedervolk onder de ‘wijze leiding’ van president Bouteflika.

Tevens maakt Mohammed VI van de gelegenheid gebruik om “de sterke banden van broederschap die de Marokkaanse en Algerijnse volkeren verenigen” te benadrukken. Ook stelt de monarch dat beide volkeren “streven naar een gemeenschappelijke toekomst die haar krachten put uit de waarden van solidariteit, gekenmerkt door hun hero├»sche strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid”.

Mohammed VI bevestigt ook zijn vastberadenheid “om, samen met president Bouteflika, te blijven werken aan het versterken van de betrekkingen en samenwerking tussen de twee landen” om “de verschillende veiligheids- en ontwikkelingsuitdagingen waarmee de regio te kampen heeft” aan te gaan, meldt Morocco Wold News.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.