Protestleiders Rif in hoger beroep

174

De Marokkaanse protest-leider Nasser Zafzafi en 51 andere prominenten van de Rif-protesten gaan in hoger beroep. Dat bevestigt een van hun advocaten vrijdag. De activisten weigerden in eerste instantie in hoger beroep te gaan omdat ze niet mee wilden werken aan de ‘fraudeleuze en niet-onafhankelijke rechtsgang’.

Advocaat Asmaa Elouadie is blij dat het gelukt is de activisten over te halen. Ze denkt dat ze vanwege “een behoorlijk aantal procedurefouten” in hoger beroep een kans maken. Daarnaast is er veel protest geweest in Marokko sinds de uitspraak, ook in steden buiten de Rif. “Deze uitspraak schaadt het internationale imago van ons land en rechtssysteem”, aldus de advocaat. “Wij willen het gerecht een kans geven zichzelf te corrigeren voordat Marokko op historische wijze een verkeerde afslag inslaat.”

Eind juni veroordeelde de rechtbank van Casablanca de activisten tot celstraffen voor hun rol in het organiseren van protesten tegen de achterstelling van het Rifgebied in Noord-Marokko. Hiervoor kregen ze celstraffen tot wel 20 jaar. Na het vonnis gingen verscheidene activisten in hongerstaking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.